Pages

Saturday, 13 March 2010

dear bie

dah setahun kita berkasih sayang sebagai suami isteri. cepatnya! rasa macam tak puas lagi honeymoon. yeahh..honeymoon memang tak kan puas.

i suka setiap saat setahun ni.

i suka masam manis setahun ni.

i suka rasa pahit setahun ni.

i suka semua benda pasal setahun ni.

i suka bila u kejut i bangun tido. bila u bangun awal untuk tengok bola. walaupon real kalah. mood u tetap baek kejut i. buat i happy sepanjang hari.

i suka bila u main-main rambut i. sebab nak main rambut sendiri tak boleh. bila u usap kepala i. i rasa sungguh disayangi.

i suka bila shampoo rambut i. u buat dengan lembut. mesti kepala i sangat suka. sebab tuan kepala sendiri pon tak pernah lembut macam tu.

i suka bila u makan makanan yang i masak. walaupon kadang-kadang ade rasa yang kurang, u tetap habiskan tak tinggal setitik pon.

i suka bila sebaik sahaja i tido atas riba u, u akan kentut. kononnya tak sengaja. walaupon u sungguh tak senonoh. tapi tak senonoh itu adalah u. jadi i tetap suka.

i suka urut u malam-malam. sebab bila i urut u akan tertido. bila u tido boleh la i main internet.

i suka tengok u tido. sungguh tenang. naseb baek u tak pernah berdengkur. tapi u selalu cakap masa tido. haha. sungguh kelakar.

i suka u sanggup melayan i yang tidak matured ini. sudi bermain kejar-kejar ngan i keliling meja. sudi main batal-batal air sembahyangngan i. walaupon i yang start mainan tu tapi kadang-kadang i menyampah. dah pakai telekung pon nak batalkan air semyang i jugak. penat tau!

i suka tengok two and a half man dengan u. sebab i suka tengok u gelak. haha. tengok sorang-sorang tak best.

i suka tengok ape-ape cerita kelakar ngan u. sebab i baru perasan, sense of humor i ni lambat bertindak. selagi u tak gelak i tak rasa benda tu kelakar. macam kita tengok adnan sempit haritu. dan cerita gameplay malam ni.

i suka u tekan loceng banyak-banyak kali bila u balik kerja. menyebabkan i berlari-lari bukak pintu sebab bunyi bising. sabar je lah! tapi i tetap suka, tu maknanya u dah balik kerja. bila u ade kat rumah ni baru lah hidup i ceria. bila u ade maka latop ade. hehe

i suka spend masa dengan u sebab u suka buat i gelak. u suka kacau i. i selalu cakap u neh sungguh menyampahkan sebab selalu kacau i. tapi sebanarnya dalam hati suka sangat.

i suka u bila u balik kerja mulut u bau mentos. u saja makan mentos nak tutup bau rokok kan? asalkan tak bau rokok, i masih suka.

i suka bila u ajar i mengaji. walaupon u selalu merungut susah betul i nak lekat ape yang u ajar.

i suka bila u imamkan i semayang. masa tu i tahu. i dah tak salah pilih suami.

i suka bila u tegur i bab-bab agama. walaupon bukan selalu i ikut. tapi i tahu akan ade orang yang selalu ingatkan i bila i tersongsang.

i suka bila u cerewet. sebab sikap cerewet tu akan buat i lebih perfect.

i suka bila u suka tenangkan i bila i nangis.

i suka bila u selalu sokong i walau ape jua sitasi.

i suka bila u tak pernah merungut bila kene bantu i.

i suka bila u tak pernah cakap 'no' bila i mintak pape.

i suka u. i suka u. i suka u.

i suka semua benda pasal u. kecuali rokok.

happy 1st anniversary bie. i sayang u sampai mati.

13 comments:

ina said...

alololo sweetnyaaa


happy annibersari kak farah..smoge bhagia sentiasa hendaknya dgn kehadiran baby comel 1 hari nnti =) aminnnnnnnnnnnnnnn...

Madi @ Aed said...

wiwwittttt..

PuteriKureKure said...

happy anniversary farah!

seronok tengok orang happy. cepat2 dapatkan org ke-3 ok. mesti lagi best main kejar2 kan.

:)

10chi said...

halah halah...sweet...haha
happy anniversary..may allah make things easier for both of u..
allahu yubariku fiih..wa yahfazhukum jamii'an...insyallah.. =)

zailamohamad said...

akak pon sukaaaaaa baca..hehehee
lomantiknya uolsss..mengingatkan akak zaman2 akak takde anak dulu;D

Ezzah said...

alahaaiiii...sweetnya!!!!

happy anniversary!!!! :)

Mrs Zamzuri said...

happy anniversary babe!

sgt cute surat ni. I pon tgh buat karangan utk Sang Suami.

hehe..

semoga jodoh kalian smp akhir hayat!

mrs.spicy said...

fatin. insyaAllah. nak baby twin yang comel=p

along: u ingat u ol jer pandai jiwang.gagagaga

puteri kura-kura: dah bertiga main kejar-kejar ngan anak dah cukup la.hehe

10chi: alamak.ape itu.hehe.tq

kakzaila: dah ade anak susah nak romentik ke? ala.................

ezah:hehe.tq!

mrs zamzuri: karang panjang-panjang masukkan wish list sekali.=p
thanks!

AiniNoraini said...

happy anniversary to both of u...
happy together foreber yeahh...:)

magh..doakn aku dpt suami jgk by thn ni...sungguh jeles melihat hidup rakan2 berada di sisi suami..owwww....T__T

mrs.spicy said...

ira: ala ira..u pon akhir tahun ni
so dah tak lama tu

rsyazwani said...

mon anniversaire magh!
rasa happpyyyy sangat reading this post.
harap2 kekal sampai ke anak cucu.. cicit. haha
hugs :)

ederq said...

so sweet. happy anniversary! ada part sama lak tu dgn kite org. esp part kentot n batal air smyg! ahahah

s.c.h.u.l.t said...

so sweet :)