Pages

Friday, 5 March 2010

aku frust

sebab semalam buat puding caramel tak jadi

biasanya aku bajet puding caramel dibawah bidang kepakaran aku.

sebab biasanya aku buat jadi jer. tapi hari ni gagal.

tapi sebenarnya walaupon dah banyak kali buat puding ni. gula hangus tu aku tak pernah buat sendiri. sebab tak pandai. hehe.

dulu kalau buat kat rumah, mak ataupon awoh yang buatkan gula hangus. aku buat bahan-bahan blend jer. pastu bila siap puding tu aku claim aku yang buat. =p

masa rumah PIL hari tu buat pon bibik yang buatkan gula hangus.

tapi aku buat gula hangus hari ni ikut cara betul dah.

kenapa tak jadi jugak eh?

ke sebab aku tak guna loyang?

aku kukus dalam bekas kaca? ade kene mengene ke?

kalau kat umah mak masak gula hangus tu dalam loyang terus. pastu tunggu sejuk masukkan bahan blended.

tapi aku masak dalam kuali pastu transfer masuk dalam bekas kaca tuh. adakah ini faktor kegagalan.

suami cakap rasa sama jer. tetap lemak berkrim.

memang la rasa sama. sebab adunan sama. tapi tak cantik.

rasa penting. rupa juga penting.

urghh..kenapa tak jadi!!

esok nak buat lagi!

muntah lah husband aku kene makan pudding caramel hari-hari sampai aku puas hati dengan rupa pudding aku.

0 comments: