Pages

Sunday, 28 February 2010

singo beng

di suatu petang yang panas.

'yang u janji nak buat air 'singo beng' ke i.'

'ade. dalam peti. tadi takde ais, lupe nak buat'

si isteri terkedek-kedek ke dapor.

amik mug. buka peti. try dulu best ke tak air.

'alamak. air singo beng u rasa bawang!'

air singo beng ni kalau bahasa kelate dieorang panggil lime juice. dalam cuaca panas macam sekarang, minum singo beng adalah terbaik.

cappucino shake adalah dinner malam ini.

dalam jug itu adalah singo beng rasa bawang itu. tak sedap. sori. -_-"

ni pulak brunch. nasi goreng cina makan dengan sambal udang kering dan kuah daging black paper semalam.


bile lah cuaca panas ni nak berakhir. haku kalau cuaca panas ni cepat sangat bertukar jadi hulk. nak memasak pon malas. sebab kat dapo tak de ekon. bile masak jer panas berpeluh-peluh. mandi kalau boleh 10 kali sehari. lepas mandi 2 minit dah berpeluh. rasa macam nak tak nak pakai baju jer kat umah. bajet mat saleh berjemur di tepi pantai. kalau takde tetamu memang mak dah buat onar!

0 comments: