Pages

Wednesday, 3 February 2010

kerepek ngaku

bile dah nak dekat raya cina banyak la nampak ubi ni di jual kan? suka hati jer panggil makhluk ni ubi. mak pon tak sure ni ubi ke ape. tapi isi nya ala-ala sengkuang gitu.

masa rumah MIL ade la beberapa ketul ubi ni, dia goreng bagi aku try. selalu jer nampak. tapi tak pernah terasa nak beli. sebab hudoh. huahuahua.

tapi sedap dek non!

serious. lemak berkrim. dah tak payah tabur garam dah. terus makan.

serius buruk kan makhluk ngaku ni?

sebab sangat sedap, rasa tak puas makan 2 ketul jer. sebelum balik tanah merah, singgah Tesco kejap beli 2kg.

sampai jer terus goreng. penat deknon. sebab nye goreng jer habis, goreng jer habis. dah la tukang masak nye mak sorang jer. tukang makan nye ramai. jadinya malam tu mak goreng separuh jer.

esok nya, masa semua kanak-kanak pergi sekolah sambung buat lagi. kali ni pelanggan en.suami sorang jer. walaupon dia pon makan bertambah-tambah, tapi boleh la lagi simpan dalam bekas.

dan bekas ini kosong lepas makan tengahari. bila kanak-kanak sudah balik dari sekolah.huhu~

suka mak kalau masak macam ni. walaupon buat kerepek macam gigih sikit.

adik-adik mak cakap kerepek ngaku ni lagi best dr mr. potato. waw!

4 comments:

mamalieyna said...

owh ye ke..tak pernah tau psl buah apa ni...ngaku?..hehe..pe'rak tulla..serius tak pnh tgk pun..ubi ke mende ni?!

Byzura Mj (By) said...

yeke? boleh la try buat gak :D

cik EPAL said...

macam best je kerepek ni :)

mrs.spicy said...

mamalieyna: kalau g tesco ke giant ke..banyak la kat pasa musim2 nak raya cina ni..tapi ni first time try

bai: best woo..try2

cik epal: memang best~