Pages

Thursday, 18 February 2010

dia cakap

kailan dan tauhu telur masak sos tiram
resepi di dapo saya

die cakap masa kecik-kecik, kalau mak die paksa die makan something yang dia tak suka. dia akan buang bawah meja. konon-konon terjatuh. nanti lepas makan dia kutip buang dalam tong sampah.

tu dulu.

makan petang dia
sekarang,

die cakap dia tak suka makan tauhu telur. isteri die cakap, ape pelik nye tauhu telur. bukan nye ade rasa pape pon. tak de rasa pon. bukan nya macam tauhu tu.

tapi die cakap asalkan nama tauhu dia tak suka. isteri die tahu sangat dia ni. dia cakap tak suka sebenarnya try pon tak pernah.

isteri dia cakap. kalau dia sayang isteri dia kene try tauhu ni hari.

dia cakap. ok. die tak sayang isteri dia hari ni. esok dia sayang balik.

isteri dia cakap kalau dia tak makan tauhu ni hari ni esok lusa tulat tulit jangan harap dapor rumah akan berasap. isteri dia dah tak nak masak.

isteri dia letak seketul dalam pinggan dia. dia terus kan makan tanpa sentuh pon tauhu tuh. tiba-tiba dia cakap dia ada hidu bau hangit kat dapo.

isteri dia cuak. takut lah terlupa tutup api ke. ade bende hangit ke. terus ke dapo. tapi semua nya selamat dan isteri dia tak terhidu pon bau hangit tersebut. isteri dia kembali ke meja makan.

cis. dia mengelat. dia letak balik seketul tauhu tu dalam pinggan sayur. isteri dia bengang letak 3 ketul tauhu dalam pinggan dia.

hamik! dari satu kan dah jadi triple. sila habiskan sekarang~

dia pon makan ketiga-tiga ketul tauhu telur sekali gus dengan muka macam orang paksa makan racun.

isteri dia bertanya,' ok tak rasa tauhu tu? rasa macam telur putih je kan?'

dia menjawab, 'i nak report polis u dera i'

kesimpulannya, dia tetap tak suka dan siap cakap ayat yang konon sweet.

' tak pe lah, i tahu u suka tauhu tu. i makan kailan jer. nanti u tak cukup' -_-"

suka soya. tapi tak suka tempe. tak suka tauhu. tak suka taucu. tapi kicap sangat suka.

isteri dia pulak. semua bende yang dia tak suka di atas adalah fevevet isteri dia.

eh isteri dia ni semua pon feveret.

8 comments:

mamalieyna said...

hahaha..kelaka la..leh lak paksa2 en suami..hehe..kang dia report polis betul, isteri dera suami makan tauhu telor..ekeke..^_^

Byzura Mj (By) said...

adus..lapo peyut aku tengok makanan tu..tauhu telur saya suka!

Ezzah said...

ahahahah...lelaki nih, agaknya kalo dah x suka terus x nak cuba kot. same with my hubby! :)

mrs.spicy said...

mamalieyna: guna kuasa veto..hahaha

bai: feveret aku jugak tuh~

ezzah: derang ni tak adventure lah.bosan

mrs.spicy said...

mamalieyna: guna kuasa veto..hahaha

bai: feveret aku jugak tuh~

ezzah: derang ni tak adventure lah.bosan

~LIZA~ said...

hahahahahahaha!

Madi @ Aed said...

hahahaha..ado la..kaloh raje lawak..hahahahaha

mrs.spicy said...

hahaha..gapo hok lucu gak?