Pages

Monday, 15 February 2010

bila hati senang~

burrp~

baru lepas dinner ni. terus transfer gambar upload dalam blog boleh?

bila hati senang, masak campak-campak pon jadi syorga~

hari ni menghabiskan masa mengemas rumah sewe lama. penat amat.

'malam ni tayah masak la yang. kite beli jer'

yeay. call domino ah~

eh. lupe. ikan dah lama dok perap dalam peti. sayur pon. dah la esok pasar malam. komfem tak masak lagi.

'tak pelah. i masak koboi-koboi' *untung sape dapat wife gini. gahaha!*

kata setan-setan di sekeliling 'heleh.pernah ke ko masak bende complicated?bukan ke hari-hari koboi?'

*setan mesti r kaler merah*

hasil masakan hari ini.

ikan bawal sweet sour+ kailan ikan masin * lagi* + telur dadar * lagi*

makan panas-panas ngan nasi panas

apo barang domino, ye dok?

dan ni lauk semalam. aku super duper malas. sebab perut sendiri kenyang. perut the other half yang perlu diisi. jadinya. lauk super-duper campak. sayur asal masak. ngehehe. keji nye wife. tapi sedap kan bie, asal kan i yang masak. kan? kan? kan?

*pengsan.kene sepak sebab perasan*

udang goreng kunyit. kalau kedai selera kampung kat bintulu dia panggil, 'udang goreng bodo'

sayur masak jawa

eh. ni bukan masakan jawa. tapi kalau masak sayur letak telur i panggil masak jawa. tak tahu kenapa.


selesai masakan malam untuk cuti CNY.

3 comments:

AiniNoraini said...

owhh...msak jawa eh...:)
i yg bakal jd isteri orang jawa pon xtau 1 habuk pon msakan dorang...
huhu..
tah ble nk blajo tah..

Mimi said...

uish ur 'campak-campak' dah kira complicated enuff for me! kalau i campak2 mcm masak sardin or telur masak kicap je.. hehehe.. bertuah hubby! ;)

mrs.spicy said...

ira; ni bukan masakan jawa rasenye.aku je panggil.hahaha

mimi: senang sebab campo2 sos letak mix vegi..ehehe