Pages

Thursday, 18 February 2010

beauty and the geek

semalam en. suami anta message

'i jumpe Dr mokhtar ngan Dr azmi. Dr azmi kem salam ke u. die ingat u sebab u pakai spek tebal. huhu'

'ceh.huhu'

*aku kalau reply 2,3 perkataan jer, kalau emo baru lah berjela-jela macam karangan*

perbualan masa makan:

'mana Dr azmi tahu i wife u?'

'i cakap, last i g utp masa u konvo hari tu. die tanya i wife i course ape. i cakap la mechi. pastu i cakap la nama u. die cakap die ingat u sebab kelas tak besar. u pakai spek pelastik tebal. hahahaha.nerd giler jer die describe u. mesti die cakap, 'wah..faizal kawen ngan geek'

'ceh. u bahjet u beauty ah'

*dalam hati, 'nasib baek die tak cakap, 'ouh..i ingat maghfarah tu. die kalau kelas kul 8 mesti datang pukul 815'*

gahahaha...kelas Dr azmi ni pagi kut. ingat-ingat lupa dah. aku neh kalau kelas kul 8 babai ah contek lens. mane sempat nak berkontek lens bagai. sempat mandi pagi kalau kelas pukul 8 adalah dikira sangat bagus ah tu.

owh. yang lagi best. kalau berjaya bangun untuk pergi kelas kul 8 hebat lah aku hari tuh!

lagi pon dulu g kelas bukan nye rasa nak bergaya bermake-up segala. pakai jeans ngan t-shirt. tudung pakai kaler-kaler basic seperti hitam, putih dan cream. dan selipar jepun. ready dah~

tapi tu jer biasanya student pakai g kelas. jadi idok lah saya merasa janggal memakai sedemikian untuk ke kelas. kalau yang jenis suka mekap-mekap pakai cantik-cantik beberapa ketul jer dalam satu batch. ye ke macam tu? ye rasanya..

pakaian hari-hari ke kelas.

*kelas ni lecture hall lama. jauh dari bilik ni . komfem berpeluh-peluh ketiak. takde makne nak pakai cantik-cantik*

baju kurung adalah satu sem sekali jer. jadi kene amik gambar kenangan anta kat boifren.gahaha

kalau kelas dekat dan bangun awal dan ade mood berbaju kurung baru berbaju kurung

tak pon pakai baju kurung masa lab. supaya boleh mengorat abang technician. supaya die tolong buat kan kerja kiteorang

ni masa boifren datang menjenguk saya di utp. masa ni boifren lagi. dia datang masa study week. jadi harus lah ngedate pon study. tapi tak study pon maghfarah!

kalau student yang nampak macam bergaya 'pelik' tuh mesti sama ada beliau budak foundation. tak pon budak baru balik intern. budak baru balik intern ni biasanya poyo-poyo sikit. cakap kuat-kuat, gaya ala korporat sikit. almaklumlah, baru balik dari intern dari company besar. i intern kat plant jer. hari-hari pakai coveral. takde maknenye nak bergaya masa intern. rupa dah macam si gemuk digi dah. kalau sape yang agak-agak sihat dan montok tu, kalau lalu mesti ade je orang sound,

'bersama mu~'

kalau present baru lah nampak aku pakai cantik sikit.hehe. tu pon sikit je lah.

kalau cantik-cantik sangat nanti kang ramai ngorat, u jugak yang susah. gahahaha

dan semalam. sepanjang malam aku kene kutuk 'geek memang begitu'.

ah. i beauty geek.

3 comments:

goblogbyfarah said...

identiti, mesti org ingat. bukan senang lecturer nak ingat student die.hehe

Anonymous said...

geek~

mrs.spicy said...

farah: tapi macam imej yang dibayangkan tu tak seronok

anon: yes anon