Pages

Wednesday, 3 February 2010

bangun pagi-pagi untuk ke kerteh

tipu jer. takdelah paginye kalau kul 8 baru bangun. tu pon nasib baek suami kejut. adeh. tak mithali langsung. sebab bangun lambat tak sempat nak salam dengan PIL. sebab derang dah keluar bekerja. adeh sekali lagi. sila jangan tiru akak ye dek non. kalau nak tiru boleh, kalau MIL tak sayang sila jangan merungut. ngahahaha

sebelum bertolak kiteorang singgah rumah atok kepada suami. (atok mertua ke orang panggil?) ingat nak singgah tinggal kunci rumah jer, sekali kene tahan makan durian dulu. pagi-pagi tok ayah gigih pergi kebun cari durian sebab dia tahu cucu menantu dia giler durian. ngehehe. bangga diri sikit. dek non, walaupon akak ni bangun pagi lambat, tok ayah tetap masih sayang~ kalau dia tahu akak balik, memang pagi-pagi ade la sebijik dua durian kat tangga rumah mertua. jangan jeles dek non~

sesi bangga diri tamat.

dan pagi itu dua biji durian selamat bersemadi dalam perut. sepanjang perjalanan dok sendawa perasa durian setiap setengah jam. terpaksa bukak tingkap setiap kali sendawa untuk menyah bau berperisa durian itu. ngahahah. tak senonoh. itu pon nak cerita. sila jangan muntah.

habis cerita durian. merangkap breakfast dan juga lunch aku pada hari semalam.membuntal ok makan 2 biji durian saiz bola sepak.

sampai kat KT perut masih kenyang sebenarnya, tapi kene singgah jugak kat tempat yang wajib disinggah makan sotong dan ikan celup tepung. keropok lekor semestinya tak tinggal.

lelaki misteri?

walaupon akak bagun tido dah lambat, tapi dalam kereta akak tido jugak. tengok mata sembab segala

muka bulat ni bukan sebab sembab, sebab gemuk ye adik-adik






masa makan jangan pedulikan masalah berat badan

*sebab husband mak amik gambar berketul-ketul harus lah mak upload semua, kalau tak nanti kalau dia malas nak snap mak jugak susah nak berblog*



lupe nak snap gambar, dah makan separuh baru ingat.hehe


sampai kat awana dalam pukul 230 petang kut. sampai terus online sekejap, lepas tu pengsan sampai petang.
pak cik-pak cik ni masa aku sampai dia dah ade dok main, sampai petang aku bangun tido pon masih main lagi. tak penat ke pakcik?

malam kiteorang pergi makan ikan bakar. makanan sedap kalau mood kurang ok jadi tak best jugak nak makan, tak menikmati pon. gambar food pon malas aku nak amik semua.ini jer yang ado.



lutut orang bad mood

ikan kerapu bakar yang boleh tahan sedap tapi mak telan jer tak menikmati. benci betul

kali ni bukan i yang buat hal ok. the other half. ni yang mak malas makan tak ikut time dan makan tak betul ni, bila lapar dia 'bekeng'. sehari tak jumpa nasi, orang melayu pure harus la lapar.

5 comments:

Mrs. Amie said...

jalan2..bestnya!!!!!!

mrs.spicy said...

haha..bukan jalan-jalan sangat pon.

nana said...

farah.. kt mn mkn ikan bkr? sy yg duk kerteh pun xtau.. maklumla blk kerteh mkn masakan mak je.. teringin nk try..

zailamohamad said...

haahaa..kalu kak ila, kak ila lah hok akan bekeng mace singa..masa ngandung ko ameera xleh lambat makan sket, pahtu mulalah bertukar jadik gaban pahtu sebab tu loni Ameera bekeng supo gaban..haahahaa

mrs.spicy said...

nana: dekat dengan jeti. medan selera ape ntah nama dia.haha..nanti nana tanya la peja=p

kak ila: hahahaha..ore lapa xdop masalah..panah masalah siket=p