Pages

Monday, 4 January 2010

nasi kandar beratur

berbaloi-baloi kah?

macam f!!!!

okeh. hari ke 3 percutian kami kami ke bukit bendera. sebelum ke bukit bendera kami makan kat padang kota lama lagi. malas nak g mencari tempat makan lain. kat sini dah ade macam-macam. makan sajor di sini.

aku minum laicikang. dia minum abc. dia merajuk masa ni. dia marah i sebab i marah dia. hehe. teruk kan. orang marah dia dia marah kita balik. tapi comel jer.

walaupon warna pucat jer. tapi marveles~



i tak suka tengok orang pakai spek macam ni. en.suami ni dia elergik dengar perkataan tak suka. lagi dia nak buat.grrrrr~


sebab sangat lapar, laksa penang atas puncak bukit bendera pon layan


turun je bukit bendera kami ke perangin Mall. saja jer jalan-jalan sementara tunggu malam nak makan nasi kandar beratur. sekali terpergi masa happy hour. terbeli comforter. giler kan kami berdua. macam takde parkson je kat kl. tapi serius murah. sebab tu kami tanpa ragu-ragu beli. untuk jenama ni, kalau biasa yang single pon kami tak dapat harga ni. apelagi king. balik kl, usha kat parkson kl kami jimat RM50! wuhhuuu~ naseb baek beli..kalau tak rugi.


jangan buat suami saya marah kalau dia lapar

kedai ni bukak kul 10. kami dah sampai dari pukul 9 lagi sebab dah tak tahu nak berjalan-jalan kat mana dah. so dok melangut la area-area jalan masjid kapitan keling ni. kalau siang, kedai ni tokey lain. malam tokey lain. yang malam orang cakap sedap.

so aku dengan semangat goda en.suami makan kat sini. rela makan di tengah-tengah malam. sebab i suka kari-kari ni. lagi lah kari kambing. nyum-nyum.

920 malam dia dah amik order dah. kami pelik sebab dia amik order tapi tak tanpa nama ke ape kan. takut dia tak ingat jer. sebab masa kami order kami takde meja pon lagi. tapi aku kagum giler die ingat ape yang kami order.

kami second customer yang dapat makan. dan makanan kami sampai kul 1040! giler khinzir ok.

dan kesimpulannya tak berbaloi r pon tunggu. sampai-sampai kari kambing sejuk. sotong telur sejuk.nasi sejuk. kari sedap la jugak. tapi belambak kari yang rasa macam tu.

takde la sedap mana kesimpulannya. baik korang ke restoran kapitan dekat-dekat situ jugak. makan beriani claypot. lagi sedap.

tapi harga serius murah. mana nak dapat kari kambing dengan sotong telur+ terung harga RM8 satu pinggan?

tapi dengan beratur lama macam tu. ngan kedai yang *ehem* korang g tengok sendiri keserabutan dia. baik aku g makan kedai lain and bayar lebih 2-3 ringgit.

tak berbaloi-baloi

11 comments:

goblogbyfarah said...

penang penang....sorga makanannn!

Byzura Mj (By) said...

ades..lapa :(

Aishah AR said...

ya allah
maghfarah, kau berjaya buat aku terliur kat sini and pk mane aku boleh dapatkan kuah kari mcm tu? seyes laparrrrr....

[ Hanie ] said...

syoknyerrrrr...
bile kesana haruslah lupekan sebentar niat nak diet kan :D

mrs.spicy said...

farah:huhu..memang..mengundang masalah beat badan =P

bai: g la melawat penang..haha

aishah: hahaha..tak leh tolong..bukan ke mamak ade kat mane2 seluruh pelusuk dunia

hanie: diet tak tahu kat mane2 dah..buang dah botol shake hl kat penang.=p

.::fIsYa::. said...

ni nasi kandar mane yg xbest ni??line clear ke??

mrs.spicy said...

line clear xg try..ni nasi kandar bertur kat masjid kapitan keling

zailamohamad said...

banyaknya entry makan2, mak jeles nyah!!

mrs.spicy said...

hahaha..jeles ngan lemak2 mak ke nyah?

En.Suami said...

jom nasi kandar bratur terbaeekkk dr ladang

mrs.spicy said...

gahahaha..terbaek kah?