Pages

Monday, 4 January 2010

last day 2009

penat berjalan-jalan belum habis lagi. balik umah macam tongkang pecah sebab proses pemindahan belum habis lagi. jadi semalam aku bertungkus lumus menclearkan rumah ni. agar nampak macam rumah sebab hari selasa nak jalan-jalan lagi.

penat la weh. haih. nak update blog pon tak sempat.ngahaha. ok. jom kita bercerita pasal penang sebelum beliau basi. sambungan cerita entry sebelum ni.

hari khamis lepas, pagi-pagi kami bertolak dari ipoh kul 8 lepas breakfast. misi kami hari ni, nak makan mee udang kuala sepetang before pergi penang. kalau nak ke sana dari perak, keluar ikut exit cangkat jering, terus belok kiri, dan lepas tu pandai-pandai la korang baca sign board.

bila masuk kuala sepetang ni memang banyak gerai mee udang, mak miah, mak jah, tapi alang-alang dah sampai sini kami nak makan mee udang yang femes di tv3 dan di paper. mee udang banjir mak teh.

kiteorang sampai agak awal la. kedai pon baru tengah nak bukak. kul 7 kedai ni start beniaga. tapi pagi-pagi takde orang lagi. boleh la kami mengambil gambar sesuka hati.huhu




tak sempat bosan pon lagi mee udang kitaorang dah sampai. RM 6 untuk udang kolam, RM 10 untuk udang laut. semestinya kitaorang makan udang laut. berbaloi-baloi. sepuluh ekor udang besar-besar la jugak.

tapi masalah utamanya adalah lalat. mungkin sebab udang. memang mengganggu kosentrasi nak bergambar betul.

menarik kan?

dan tiba-tiba ade segerombolan mat rempit tam mandi pagi tiba. ngaha

sebenarnya, adik aku ni sedang berpractical di taiping.deorang join kiteorang makan.baru lah meriah orang kata.

so, sebab kiteorang amik udang laut yang fresh meresh total kiteorang makan untuk 5 orang adalah RM 50 sahajo. air tuan kedai belanjo sebab first customer. baik giler! muge-muge semakin murah rezeki tuan kedai.hehe

lepas perut kenyang, apalaga~ terus berding dong ke penang


kiteorang sampai awal sangat, jadi kiteorang pergi skodeng awek mat saleh berjemur di tengah panas jalan-jalan kat batu ferringhi dulu.

mak malas nak bakar kulit ni sebenarnya.panas-panas tengahari g jalan-jalan pantai apekehei kan. saje nak hitam la tuh. tapi mengenangkan suami yang kononnya nak sangat pegi cari air kelapa aku turut je lah. tapi kalau kat pantai dekat-dekat hotel tu air mineral pon tak nampak bayang, sah kan air kelapa. TIGER berlambak lah.

inibukanhotelyangkamiduduk

i love u bie.ngaha~
tibe-tibe

kat pantai ni jarang sangat nak jumpa melayu. eh bukan jarang, masa kami pergi ni macam kami je melayu. sedap usha aweks~!

rokok last ke?

lepas tu baru kiteorang check-in. masuk bilik terus pengsan selama 2 jam. pengsan tanpa mandi walaupon badan melekit ketiak berpeluh segala. penat bangat jalan-jalan kat pantai tengah hari buta. panas bah~ petang tu baru lah start mengexplore penang. 1st destination adalah padang kota lama.

muka segar dan sepet kerana baru bangun tido dan lepas mandi

ni stail baru saya amik gambar gantikan stail muncung.

makanan petang merangkap malam. muak sampai ke malam. pasembur ni aku ingat ala-ala rojak je kuah dia. ingat kan kuah kacang. sekali lain. mak tak suka la. mak lagi suka kuah kacang biasa. satu pinggan tuh RM 19. tak tahu la mahal ke murah. sebab sebelum ni tak pernah makan pon. tapi kalau harga dia macam rojak. mahal la jugak. tapi mungkin sebab amik udang. da la besar. tapi sekoq sajor.

lepas makan, jalan-jalan sekitar padang kota lama tu sahaja. bajet pelancong lah katekan.

agak susah la bila dah gemk ni nak amik gambar. suami aku macam kene amik gambar beberapa kali sampai aku puas hati tak nak gambar nampak gemuk. padahal diri sendiri yang dah gemuk.T_T tapi gambar di atas aku kelihatan masih hot kan? kah kah kah


kan dah cakap kiteorang bajet pelancong~

kat penang kedai basuh kereta merata-rata. sangat banyak. lagi banyak dari kedai jual nasik kandar.hoho. en.suami pon tergoda la. dia dah la pantang kalau kereta kotor. murah sajor cuci+wax tayar RM4


malam nye pergi gurney plaza. ade pesta visit Penang la konon-konon. skali pergi perasmian rupanya. tak menarik langsung!

tapi jangan risau. mana-mana pon boleh bergedik.


candid terbaek. sebab nampak macam perempuan melayu terakhir
en. suami nak sambut new year kat hard rock. sebab ade live band. suara penyanyi tu ya ampun!! sexi bangat. i macam teruja depan suami sendiri. serius sedap.


pesta tari-menari, nyanyi menyanyi, mabuk-memabuk ni kat tepi pantai. siap ade ungun api. meriah~ i dah ngantuk sebenarnya. muka pon dah berminyak-minyak

gambar last en.suami amik. i tak minat nak tengok. i just baring atas kerusi. tak beminat dengan aktiviti deorang ni. bau arak buat i pening.eceh.padahal en.suami yang cakap tu bau arak. i tak tahu pon yang mana satu bau arak. banyak bau sangat.semua tak menyenangkan hidung. i layan lagu jer. sedar-sedar en.suami ajak balik. ropa-ropanya tertidur. nasib baik tak basah seluar en.suami ngan air liur basi i. ngahaha. giler tua makcik ni kan. orang lain sibuk berparti dia boleh tido.

kami pulang hotel sebelum kul12 pon lagi. kul 12 ade bunga api. tengok kat tingkap bilik je lah. lepas tu terus pengsan.




5 comments:

Byzura Mj (By) said...

Penang kalo bab makan..memang wallahhhh~~ kan? bestnya!!

AiniNoraini said...

seronok gile jalan2 sambil berhoneymoon tah kali berapa..
eh..rojak itu sungguh menselerakan...
aiyaakkk...
tbe2 rasa nak nk rojak..
nak jugak mee udang...nak sume..

mrs.spicy said...

bai: huhu..memang tu pon tujuan g penang

ira: aku xsuke rojak die..huhu

mek da ©™ said...

farah, cam ne nk belit tudung cam ni eh? heheh

mrs.spicy said...

gune selendang panjang..lepas tu pin senget panajng sebelah pastu main belit2 jer..huhu