Pages

Thursday, 14 January 2010

the best nasi kerabu in the town

adalah di caiyo bistro!

caiyo bistro ni adalah tempat persinggahan untuk dinner kalau nak pergi ke alamanda. tapi tak pernah la terasa nak try nasi kerabu dia walaupon orang cakap boleh tahan. sebab nye nasik kerabu dia takde tumis (kuah).

ikut kefahaman aku, kalau nasi kerabu siam, dia takde tumis, kaler dia wajib biru.

kalau nasi kerabu kelantan, ade tumis dan kaler ikut suke hati. ade putih, biru, and kalau kat umah saya nasi kerabu kuning pon ade.

kami berdua memang kureng kalau nasi kerabu takde tumis.

last week, kiteorang dinner kat sini, en. suami try la makan. marvelesto! cukup rasa~

walaupon takde sambal tumis memang terbaek la sambal kelapa die..tapi kalau dia bakar lauk dia lagi best kut. daging bakar takde, ade daging goreng jer.



nasi kerabu terlindung la...

masa sampai tu dua-dua orang lapa sangat. so try la otak-otak yang ade kat atas meja. boleh tahan jugak sedap. tapi bihun kungfu i kurang kaw.memang kesilapan mengorder. biasa i makan sontam ngan char kue tiaw die. sontam die memang marveles. char kue tiaw biasa-biasa jer. tapi i soka sebab manis.hehe

urh..rasa nak makan nasi kerabu la pulak

5 comments:

CuppyCakeMommy said...

terliuq dah ni..

notty said...

nasi kerabu..dimana2 geri akn ade jualnya..my fav..ambo pon suke yg ade tumis..wajib ada (mak ambo masakla)..tp kalu beli kat luar..xdoo..jd alternative..kena bawak budu ke mana2..

sedapnya..masuk blog mum ni magh..mmg aku akn kyg sokmo2..=P

[ Hanie ] said...

uih, byk nye tentang mkn2 kat sini huhu. Tgk2 makanan2 ni, rase kenyangggg jer...hehe kongsi2kan lagi yer

mrs.spicy said...

cupcakemommy: hehe..g la cari nasi kerabu cepat

notty; baguh r..agak2 lapa masuk r blog aku=p

hanie: kalau i tgk food lapa=p

mek da ©™ said...

huh sdpnyaaaaaaa