Pages

Friday, 10 April 2009

hari itu episode 3

hari ni hari jumaat keempat saya bergelar isteri..maka genaplah 4 minggu saya jadi isteri kepada encik suami.di sini saya menempek gamba-gambar hari akad nikah dari kemre rakan-rakan saya yang memeriahkan majlis saya pada hari itu.

Thursday, 9 April 2009

bila internet sudah tidak mampu lagi memuaskan nafsu anda



last week, ketika masih tidak merasai nikmat internet, hari-hari saya merungut busan dan hari-hari merengek mahukan internet. masa 1st day dapat memang macam orang jakun, tidur pukul 2 pagi(terasa macam dok utp) sehingga membiarkan suami tertido disebelah. selepas 2, 3 hari, internet sudah tidak lagi memberi keserokan, tv juga sudah tidak lagi meghiburkan(kecuali kul 630 petang di tv3)

jadi hari ini saya mahu
MEMBUNUH semut.


dengan menggunakan ubat semut ini, yang dibeli oleh en. suami di pasar malam berdekatan.




rumah saya sangat banyak serangga sekarang, mungkin serangga ini tahu tuan rumah ni kebusanan, dan dia masuk nak memeriahkan keadaan

bukti kebusanan: cubaan bermain dengan kumbang

mak mertua saya mencadangkan saya menanam pokok bunga untuk mengurangkan level kebusanan, tetapi saya tiada perasaan keatas sepohon pokok bunga. kerana die hanya cantik tetapi tidak boleh dimakan. mungkin saya akan menanam jugak, tapi tanam serai, kunyit, halia, dan bahan-bahan masakan yang lain.(pandai tak saya berjimat En. suami?) hehe


tulah..ade degree tanak keje( kata seseorang)..uwaaaa..bukan tanakkkk!!!(jerit hati)

cerita otak

seorang rakan forwardkan email ni kepada saya..

female vs male
wanita




lelaki


hehe..kamek nang sikda keja!

maafkan saya jika kamu masih belum cukup umur ya!

Tuesday, 7 April 2009

hari itu episode 2

gambar dari photographer sudah siap, tapi ade di kelantan. kami belum melihat nya lagi. mertua saya kurang menyukai hasilnya. kite tunggu dan tengok sajalah nanti.di sini saya sajikan beberapa ketul yang saya amik dari fotopage beliau.



hanya gambar baju merah.mungkin buruk gamba baju putih saya. hehe.nanti dapat cd saya upload gamba baju puteh ye..

photographer ni saya suka sebab die suke beri arahan..dan cakap cantik ke tak. tapi yang saya paling tak tahan adalah beliau sangat suka memaksa, menyuruh dan mengarah saya buat muka manja. aduyai..mak tak reti..saya ni orang yang berjiwa halus tapi bermuka gangster. mana mungkin mau membuat muka manja

saya juga sangat suka gamba kawan-kawan saya(kemere sima, chuna, dan hazi). sungguh maveles. dan sima sangat membantu menjadi bidan terjun di hari akad nikah. melihat gamba kahwen membuatkan saya rasa hepi. saya kelihatan sangat hepi dan orang dikeliling saya juga nampak sangat hepi..ouhh..rase nak kawen lagi..tapi gambarnya didalam latop en. suami. nanti-nanti lah upload

video kahwen mak saudara encik suami yang buat. belum siap lagi. tapi ade lah clip-clip pendek yang belum di edit. sangat kelakar. tapi suara zek dan raja sangat kuat dalam semua video..macam-macam bunyi dieorang ni buat kat belakang kemere.

sayang sungguh adegan saya menolak encik suami tiada dalam video..sori ye kamu.tindakan diluar kawalan.

hari itu


dah tiga minggu lebih saya bertukar status. masa sangat cepat berlalu. rasa macam baru semalam beronggeng-ronggeng di utp. sekarang saya dah jadi isteri orang =) saya sangat bersyukur majlis perkahwinan saya berjalan lancar walaupon hujan sikit. (orang tua kata kalau pengantin kuat makan budu, hari kahwin hujan.yelah tu). dah berbulan-bulan hidup tak tenang kerana risaukan kan hari itu, tak sangka hari itu sangat senang dan walaupon ade sikit-sikit masalah saya jadi malas nak layan dan mahu berseronok sahaja hari itu. dan sangat lega selepas tetamu terakhir pada malam itu pulang pada pukul 11 malam. di kelantan tiada had masa,tetamu yang datang akan di jamu selagi gulai tak habes. keesokan hari pon masih ada tetamu datang.

fakta dan auta hari itu dan persiapan nya:

  • hanya dapat mencuba dan melihat baju pengantin di hari sebelum akad nikah. naseb baek puas hati.
  • kak jah(mak andam saya) sangat keling sehingga menimbulkan kemarahan kawan-kawan saya.huhu
  • saya kemalangan 2 hari sebelum hari itu dan rasa sangat di sayangi ramai kerana tiada orang marah saya, cuma dibenarkan keluar rumah
  • sangat terhutang budi dengan adik-adik saya, kakak , bakal abang ipar, mokyah dan saudara mara kerana bertungkus lumus untuk hari itu.(syazwan demam selepas majlis saya)
  • kawan-kawan rapat hampir semua ada (terima kasih ye!)
  • hari itu saya tak makan sesuap nasi pon, hanya minum susu HL perisa strawberi sehingga pukul 10 malam.
  • ada sesetengah saudara yang tersalah anggap hari itu along yang kahwen.
  • hampir semua yang datang cakap saya tak macam adik pon, macam kakak kepada along.caisss
  • ade accident di tepi rumah saya semasa saya sedang menaip entry ini. tiada kemalangan jiwa dilaporkan
ingin sekali ketemu rakan-rakan. kalau sesiapa mau keluar dikala wiken ataupon rabu malam roger-roger la ye