Pages

Tuesday, 15 December 2009

roti cicah susu

semalam lepas maghrib i rasa ngantuk sangat(makan banyak boleh menjurus kepada mengantuk kan?). so i tdo set alarm kul 1030 malam. sebab ada tugasan mengukus pulut. masa i tdo ade seorang budak kecik kejut i mintak makan roti. budak kecik ni kalau makan roti dia cicah susu. i sangat mengantuk tak larat nak bangun i soh dia mintak dengan lagi 3 orang abang dia.

i bangun kul 1030 terus basuh muka g dapo mulakan operasi kukus pulut. sekali budak kecik tu datang kat i lagi. mintak roti. alahai kesiannye. takde orang bagi makan lagi ke..sia-sia ade sorang kakak and 3 orang abang tapi nak makan roti cicah susu pon susah. haha,kesian budak ni.

ibunda on call.so kat hospital. ayahanda kursus kat terengganu. i tengah sibuk nak masukkan pulut dalam pengukus.

so i jerit, (kene jerit sebab kat dapo, kalau berbisik nanti romantik sangat. deorang yang tengah main game tu komfem tak dengar)

'mi, buat susu adik!'

dengan tangkas dia ke dapor buat susu (senang la pulak kan?)

lepas dia buat dia bagi air susu and roti kat abang dia, si farhan.

'kak cik suruh suap adik roti,' kata mi si pereka cerita. bila pulak i suruh kan?

'eleh, abe cik dengar kak cik suruh mi,' kata si abang

'kak cik suruh mi buat air susu, bukan suruh suap'

maka berlaku lah pergaduhan di situ.

lalu mereka bertanya lepas penat bergaduh mungkin, 'kak cik, sape kene suap syahir'

'sapa-sapa yang free yang takde kerja la. main game bukan dikira kerja!', jerit seorang akak yang cantik dari dapor.

'dua-dua free,' jerit mereka( owh..mengaku takde kerja tapi nak suap adik pon susah?)

'ok, sorang g lipat kain sorang suap syahir,' kata seorang kakak yang cute dengan gembira.

'orang suap syahir choppp!,' kata kedua-dua orang abang kepada seorang adik yang minta untuk makan roti cicah susu je pon!

sebelum tamat cerita i sajikan gambar gedik mendera syahir sebelum pegi rumah nenek petang semalam. dan gambar last skali tu gambar dia merajuk kene marah. haks!

saya suka kat rumah. esok dah nak balik.sedih.tapi lusa boleh jumpa en.suami.happy!

4 comments:

zailamohamad said...

rajinnya melayan karenah adik2;-)

Madi @ Aed said...

btl2!!

mrs.spicy said...

zaila: suke buli budak2 =p

along:gapo hok betul?

10chi said...

halu thereeee..=)..semangat mister potatooo..heeeh