Pages

Friday, 11 December 2009

orang sekarang sangat jahat

2 malam lepas, en.suami keluar minum dengan kawan-kawan dia. (i tak ikut sayang nak tinggal internet laju=p) balik jer dia terus bercerita.

rumah kawan dia kene rompak. masa tu kawan dia outstation kat bintulu. adik dia yang ade kat rumah. adik dia kene tetak kat hidung sampai putus. nasib baek boleh sambung balik. dua-dua kaki pon kene tetak. tapi tak putus la.

sepupu mangsa yang tengok kejadian mimpi ngeri tiap-tiap malam (masa tu baru dua malam kejadian ni) . kawan en.suami pulak fobia tak boleh duduk dalam rumah. rasa macam tak selamat.

dia cakap 8 orang masuk merompak rumah dia. darah banyak giler bau hanyir giler. seat kereta yang bawak mangsa ke hospital tak payah cerita la.

en.suami terkejut terus call kawan die. kawan die cakap tak sangaka bende ni berlaku kat die. selama ni tengok dalam berita jer.

memang.

sape-sape pon tak sangka. yang pasti kene selalu berhati-hati kan sekarang. banyak sangat orang jahat.

venci.sebab baca berita tengok orang kene bunuh kene tikam ngan perompak. buka blog pon ade kawan kene rompak. sekarang tak boleh percaya kat sapa-sapa kan?

i dengan racist nya cakap kat en.suami. ni sebab PATI ramai sangat la ni.

dan dia cakap, yang rompak kawan dia tu melayu.

heh. dua kali lima sepuluh

5 comments:

Fathiyah said...

fuh,sekarang nih org jahat mcm s***n.hati2 lah ye.hrp2 benda mcm ni dijauhkan dr kte

zailamohamad said...

betul tu dik, akak pun kadang2 naik ngeri..kalu nak merompak, rompak jelah..jangan nak tetak2 kan..kita doakan mg perompak tu akan dapat hidayah dr ALLAH & bertaubat dengan kesalahan yang dah dia buat..tupon kalo umur dia panjang & bagi kita pula, sentiasalah berdoa pada ALLAH mg kita dilindungi & berada di bawah jagaan ALLAH setiap masa..

Anonymous said...

Salam...
Kat mane kejadian tu berlaku?
Takutnya....
Rumah saya pun penah kene rompak...
angkara PATI...
kesian parent saya....
sampai kne pindah rumah...

Gee Carmen said...

haii..
thanx ya sudi singgah ke blog saya yang tak seberapa tu...
salam kenal.
hugsssss

mrs.spicy said...

anon:kat ttdi shah alam

fathi and kak zaila: mudah-mudahan Allah lindungi kita

gee carmen: salam kenal =)