dah rasa tenang

semalam i period lagi..

hari ni ibunda paksa suruh pergi hospital. i tak nak. tak nak terima kenyataan. tapi sebab kene paksa pergi hospital besar je pagi. tapi doktor pakar sakit puan ade hari selase je. jumpa la doc biasa. dia cek tekan -tekan jer. tangan dia ade sensor kut.hehe

dia cakap tak de pape. dia bagi ubat tahan darah jer.i tak puas hati. sebab takde bukti. alang-alang dah check ni, biar lah puas hati.

so masa ibunda lunch pergi klinik penawar. sebab nak doc perempuan. ibunda suka datang sini sebab doc ni jiran saya. memang baik.

buat ultra sound. takut sangat.

'eh, u ni pregnant la..sebenarnya yang u ingat period tu bleeding. tapi your baby dah takde heart beat dah. tapi ade lagi kat dalam ni ni. dah lama dah dia takde ni. u kene buat dnc'

oh.no.tak sanggup nak buat dnc lagi.

tapi TAK. imaginasi sahaja tu. tiada kene mengene dengan cerita.

camana kalau doc cakap i ade fibroid ke, cyst ke..ngeri weh..

tapi doc cakap takde pape. clean and clear. cuma dinding rahim tebal sangat. sebab hormon tak balance.tapi dia cakap biasanya orang 2,3 bulan hormon dah ok. tapi i dah nak 6 bulan. septutnya dah ok.

so dia bagi i hormon. ade jugak yang makan pil perancang kalau nak bagi hormon stabil.

tapi i tak nak. i nak pregnant. makan hormon potensi nak pregnant ade lagi.

so..bersedialah tengok maghfarah membesar lepas ni. sebab adik ipar i makan hormon membesar dengan jayanya. haih. takpe. demi rahim tersayang.

lagi satu. doc cakap hormon tak balance ni di pengarusi emosi i jugak. mungkin i pressure dengan environment kerja. hahaha. so i jawap. saya tak kerja lagi. tengah menganggur.

mungkin sebab awak pressure cari kerja. and i jawap 'mungkin kuttt'

tapi dalam hati,'hurm..tak pressure pon' =p

ape yang i pressure yer? rasanya hidup sekarang la hidup yang paling takde pressure. sampai orang cakap lepas kawen ni muke berseri-seri. seri pengantin kekal sampai 9 bulan u ol~

You Might Also Like

6 comments