Pages

Wednesday, 25 November 2009

suami manis

hari ni pasar malam kat bandar seri putra yer. i makan kebabon pita tak nak mayonis nak sayur lebih banyak-banyak. en.suami pulak nasi kukus. dia teringin nak makan. mengidam ke cik abang? tapi pak cik kelatey yang jual nasi kukus tak de. dah balik raya haji gamaknye. so beli kat tempat laen. mengecawakan katanya. isk.isk. u mana la boleh nak compare ngan nasi kukus d'naim tuh.

korang pernah makan tak nasi kukus kat kat d'naim kat pantai dalam?

kiteorang panggil nasi kukus ganja. rasa sekali nak lagi! mengikut rasa tekak kami, nasi kukus d'naim tuh toorbaek~

kebabon dan nasik kukus kuah cair.

mochaccino ni saya buat untuk pok we masa lunch sebab saya malas masak lunch

ok. kembali kepada cerita. atas tadi selingan jer.tadi kami pergi jumpa customer balik lambat siket kerana hal yang tak dapat dielakkan. kul 1230 lebih baru sampai rumah. kesian en. suami. balik saya terus basuh baju sebab nak balik kampung takkan nak tinggal baju kotor kan.

pastu dia cakap,

'yang, baju i u tak gosok lagi, mane baju hijau i'

ayamak! weekend hari tu i gosok 2 helai jer sebab bajet esok dia dah tak kerja. malam ni sepatutnya kami balik kelantan dah.

'ade. u nak pakai baju tu eh? nanti i gosok. g la tido. dah lewat'

sambil menyambung letak sabun kat koler baju. bila dah siap,

'heeeyyyyy..biar la i gosok baju u. g tido!'

'ala..i kesian ke u. tak pe la. sehelai jer.'

'aaahhh..tak de. tak de. g tido. ni kerja i'

ape la....kesian kat i? i tak penat pon! ape je i buat hari-hari.

tapi untuk kemanisan u sebab cuba meringankan beban i (ade beban ke?) i ucapkan terima kasih.. =)

5 comments:

Liz said...

manis sungguh suami u..hehe

mrs.spicy said...

huhuhu..tu la.sweet di kala tak perlu =p

mamalieyna said...

hehe..mmg manis..dgr ayatnyer dah rase terharu..huhu.. ^_^

zailamohamad said...

alahai jelesnye ngan orang baru kawen ni...by the way, bilo balik kampung??akak shoot male ni doh;P
~~baju anak2 xkemas pon lagi..aduishh!!

AiniNoraini said...

huhu..suwiiitttt....:)