Pages

Thursday, 19 November 2009

seperti dunia ana yang punya~

my customer selalu mengadu kadang-kadang die tak dapat menahan diri tak pon teringin nak makan something yang tak sihat. saya akan cakap, makan jer, tapi makan sikit pastu bagi kat kawan.huhu

ye lah. kita bukan robot yang boleh diprogramkan untuk menjauhi semua makanan yang kita ambik dari kita kecik kan.

i faham. sebab sesekali i pon macam tu jugak. kadang-kadang berkali-kali.ngehe~

macam hari sabtu hari tu. kami mulakan hari kami dengan aktiviti yang sangat sihat. shake, pastu g jalan-jalan sekitar kawasan umah. tapi tak jogging. hehe.malash~

kanak-kanak takde pagi-pagi buta ni, jadi saya la kanak-kanak.

makhluk berbulu

ni betul-betul makhluk berbulu

pastu masak tengahari pulak misinya mengabiskan stok makanan basah di dapur sebab nak tinggal umah.

ni ikan kukus dengan banyaaaakk sayur

makanan tengahari kami

pastu en.suami ajak keluar jalan-jalan. saya sangat malas sebenarnya. rasa nak berehat-rehat saja di rumah. keluar pon takde tujuan. akhirnya kami ke amcorp mall. g beli novel bekalan ke kuantan.

kesian kat die ni, selalu syok sendiri sorang-sorang, suami die kat sebelah tu suke ignore jer die, kadang-kadang cakap pon sorang-sorang sebab takde respon suami die T_T

masa dok jalan-jalan tu, dalam kul 3 i dah terasa lapar. singgah watson jap. hajat di hati nak beli air mineral ngan kacang. sekali takde kacang! i ber-bueno dengan selambernye. tapi makan satu jer. lagi satu bagi kat en.suami.

lepas dapat novel yang dihajati (hajat satu jer, tapi beli sampai 3) dalam kul 5 lebih kami dah nak keluar dari mall i lapar lagi. pergi beli subway sebagai 'pengalas perut'.

en. suami cakap, 'i ingat nak makan kat murni malam ni.'

saya si nafsu sedang membara, 'eh..awal lagi, mesti lapar lagi nanti, ni alas perut jer'

alas perut saya, saya pilih yang paling sihat yang mampu, sumpah!

pastu malam nya terus ke murni. seperti biasa, ramai orang nak mati sampai beratur nak cop meja.

kami makan mee raja

pizza dragon

tembikai special untuk dia, limau kosong suam untuk saya (harapnya boleh bakar lemak)

en.suami cakap die masih kenyang makan subway. tapi takpe, tak abis nanti tapau lah.sekali,

lelincin lelemun

on the way balik umah, kawan en.suami ajak lepaking kat cheras pulak. kat KAYU. saya sorang je kaum wanita. sebab yang laen sudah beristeri dan beranak. dan sorang yang masih tak kawen lagi.

pesanan untuk en.suami: walaupon sudah beranak pinak nanti kalau u kuar lepak i masih jugak mahu ikut.

lepak sampai kul 2 tapi i minum air limau suam ngan air suam jer.

meleleh air liur i tengok dengan makan chesse nan, nasi lemak, nasi beriani. i pon cakap kat en.suami

'cis nan tu nampak menarik' (hint2)

'no yang, u dah makan banyak hari ni'

baheeekkk..i tak makan. i minum air suam jer~

bergelas-gelas air suam i minum. asyik g toilet jer. en.suami pulak dok sebok lindungi i dari asap rokok. kat maple nak jauhi diri dari asap rokok babai lah. serangan 6 penjuru!

jadi, kami sudahi hari kami dengan aktiviti tak elok. makan berlebihan. asap rokok juga berlebihan.

4 comments:

goblogbyfarah said...

kedai murni tu kat mana?
saya seperti tertarikkkkk dgn pizza dragon ;P

zailamohamad said...

kalau akak, akak xmampu nak tahan napsuuuu ituuuuuu..~~no wonderlah ai gemoks ;(

hazlina said...

salam kenalan..
blog yg sgt best
jemputla ke blog sy n jgn sgn2 to be my follower..;)

mrs.spicy said...

murni kat ss2 pj..g lah..menarik giler kedai tu..unik amat

kaka zaila: ala..u idok la gemuk sangat..

hazlina: salam kenal. insyaallah. nanti sy jenguk