Pages

Tuesday, 24 November 2009

hari yang excellento

sori lah yer. hari-hari update pasal food. huhu

tadi untuk breaksfast buat nasik goreng letak ikan bilis ngan carrot jer. (owh sori adikku. ore soh shake kamu tidak mahu) dan itu adalah makanan terakhir yang saya masak sebelum balik kampong. malam ni pasar malam.public holiday i.=p peti dah berjaya dikosongkan. sepatut kiteorang balik kampung malam ni, tapi adik terpaksa balik UTHM balik setelkan kerja dia. if tak tunggu kang rayo sorang-sorang pulak kat johor tu. nak cari tiket last minute ni memang tak dapat la kan.

so esok la baru kami bertolak ke kelantan.hohohoyeah~!

semalam hari rajin saya. update blog disiang hari. sebab pok we ade boleh la pinjam latop die. i masakkan pok we cucur untuk breakfast, spaghetti peperoncino untuk lunch, en.suami balik kerja i hidangkan goreng cucur siket dan homemade frozen lemonade, cake coklat, buat puding, dan masak untuk makan malam. dan malam g jumpe customer. pergi melawat kawasan sebelum balik raya.

poyo je bunyi spaghetti peperoncino ni, nama habih gempak. tapi senang jer nak membuat ni. ni first time buat. sangat senang. bau fantastika giler dengan bantuan rempah ratus tu. tapi i rasa kalau letak udang or daging lagi rasa la. tak pon letak stock maggi tu. rumah i tak gune stock maggi tu. so rasa sedikit kurang ummphh. nak letak udang pok we resdong elergik udang. i letak ayam je lah. xpelah pokwe, nak kick tambah cili sos.haha

gune angle hair spaghetti. halus mulus

cucur ikan bilis en.suami. 4 ketul. berape kalori? =p


gigih tak buat sendiri frozen lemonade? hoho. bukan susah pon. buat air simpan dalam freezer. yang lagi best buat sendiri tiada colour tambahan!

makan malam kami. bile ade pok we kat rumah ni baru la nampak ayam terhidang atas meja.

sayor goreng campur ikan bilis edisi nak habiskan stock sayur, campak semua, sawi, carrot, cendawan tiram kacang buncis.

tauhu masak pedas campur kentang siket

udang dengan petai kombinasi resdong terbaek

gambar kek takde disini. ade entri khas untuk kek. hehe. ni malam makan puding sambil tengok tv and main internet yang semakin hari semakin sucks

abaikan background gambar. tuan barang-barang semua tu ade dalam gambar diatas. die dah abis belajar kat uthm. lepas ni praktikel. tahniah~!

ni pulek pujaan hati i.

ade orang kat umah lebih dari 2 orang best tau. boleh maen masak-masak dengan jayanya!

1 comments:

[ Hanie ] said...

adoi, gile lapar bile tgk entri ni..serius sy mahu itu cucur ikan bilis juga!! gagaga