Pages

Wednesday, 25 November 2009

aturcara raya

saya kene packing baju untuk 3 orang ni. baju sendiri, en.suami, baju pok we.

petang ni g amik en.suami kat office die (semestinya bukan i yang drive), lepas tu zasssssss balik kampung. camana aturcara raya kali ni ni. masih belum bincang. rumah PIL ade kenduri adik ipar kawin.

hari raya first, malam tu akad nikah

raya second umah pengantin perempuan. nanti i ade lagi sorang adik ipar yang tua lagi i..awww..terasa sedikit janggal sebenarnya. terasa tua pon ade jugek. tapi belasah je lah. sape soh ko kawen ngan orang yang ade adik lagi tua dr ko!

raya ke-3 ni harusla masih berada di umah PIL. prepare untuk majlis esok

raya ke-4 komfem la kat masih di rumah PIL kan!

raya ke 5 dah balik kl.

bila nak balik p beraya umah cek??T_T

adik ipar i ni buat keputusan nak kawen last minit giler. sepatutnya raya ni dia bertunang. jadinya, sebulan yang lepas family en.suami g la merisik. sekali derang cakap kahwin je la terus!

so, dalam masa sebulan derang prepare semua. kad pon tak buat weh!

ajak orang kampung ngan sedara mara jer. haih. mad.mad. kawin hanya sekali tau! jangan nanti kamu buat alasan nak kawen lagi sebab kawin 1st ni macam tak cukup prepare. tak rasa raja sehari.=p hehe

so, dia memang bz giler macam bisnes man sebulan ni. naseb baek ade herbalife bagi energy (haha..sempat taruk iklan kat sini) =p

biasanya i dapat bilik yang cantek setiap kali balik umah PIL. almaklum la kan. pengantin baru la konon-konon nya. lepas ni mesti dah downgrade sket.hehe

bilik i tak kesah. camno kalo nanti wife mad yang pregnant dulu dari i. idok ke menambahkan lagi pressure i? tapi kalau rezeki die dulu i tumpang happy.huhu.

eh. lupe. i dah tak nak cerita pasal pressure pregnant segala kat blog ni. tak pe. ni last. i nak pakai makan macam orang biasa balik. tak perlu la berpantang sangat takut kononnya susah nak ''lekat'' kalau makan tak jaga. akan ku pakai balik kasut-kasut tinggi melangit i yang sudah berhabuk dalam almari.

sebab. kalau ade rezeki tak kemane. kalu dah komfem baru jaga.hehe

bunyi macam orang frust je kan? tak lah. redha.

dan lepas ni i dah bukan the only menantu dalam rumah tu. bukan lagi the only cucu menantu. bukan the only anak sedara menantu segala bagai. dah ade pesaing.kah kah. pesaing ke? kawan lah! tak la rasa janggal kut. ke caner ye kakak-kakak yang dah lama berkahwin?

saya tak ade adik perempuan. so macam susah nak layan orang macam adik. adik ipar i dulu pon mengambil masa la nak baik macam sekarang. saya tak ade tokoh jadi kakak!

kepada jun, kalau la jun baca blog kak farah suatu hari nanti, kalau nak anggap kak farah ni sebagai adik pon ok jugak. haha. takde lah. kak farah mengalu-alukan jun dalam family ni. lagi meriah! idok la kak farah bosan melayan bibik.

udah-udah la merapik. peking!!!


chow cin caw~

3 comments:

zailamohamad said...

hahahhahaa..akak dah ada 2 adik ipar, kakak ipar xsah cerita r..ramai sekali..suami akak ada 11 orang adik beradik tuuuu
raya kedua akak buat akikah ameera, jemput ke rumah akak di kg beris kubur besar, bachok..takpun kontek akak 0123228651

mrs.spicy said...

huhu..insyaallah..nanti pape saya msg

AiniNoraini said...

aiseyyyy....macam rasa akn jugak merasa dapat adik ipar lagi tua dari diri sndiri...sebab adik dia tua dari aku..haha.....:)