Pages

Monday, 26 October 2009

penat giler

semalam bangun pagi teman en. suami breakfast. tak shake pon. sekali makanan kat awana ni xsedap pon. jadi saya menyesal. sangat tak suka makan makanan tak sedap. sia-sia je tambah kalori.

lepas naek bilik buat star jump 200 kali. lari setempat 25 minit. pastu buat sit up xingat berape kali sebab tertido masa buat sit up.huhu. tapi yang sempat ingat 30 kali. capek bangat lame tak exercise..dan tak warming up pon.ngehehe

sejak kawen ni saya jogging beberapa kali jer. tu pon masa sebelum pregnant dulu. lepas miscarriaged ni saya kurus ngan herbalife jer..exercise sikit pon tak buat.

ingat dulu masa zaman utp, saya jogging kat padang utp boleh buat 2 round non stop pastu round jalan kali sambil usha mamat ensem main bola 2-3 round. hari-hari. kalau tak sempat nak g jogging, saya buat star jump 1000 kali tak pon skipping 1000 kali. pastu sit up bangun pagi 30 kali petang 50 kali.sebelum tido baring sambil kaki macam kayuh basikal tu sampai penat kaki. tapi tak kurus pon..ngahahah

semalam 200 tu dah capek bangat. sampai tertido masa exercise.stamina dah lari.huhu dan sekarang sakit badan sebab tak warming up..salah sendiri sila jangan merungut.esok saya nak jogging. menyampah betul stamina dah kurang ni..rasa macam mak cik tua.

sebenarnya, bukan star jump yang hanya 200 kali tu mencapekkan i..semalam, dalam kul 10 lebih zac datang bawak amalin. kami teman amalin main pool hampir sepanjang hari. naek masa lunch jer. pergi jumpa lin, lunch (jumpe pok we yang semakin hensem kerana semakin nampak kaya kerana semakin berisi sihat), naek rehat-rehat kat bilik pastu turun main air balik.sampai kul 6 petang!

masa dalam air penat seronok la swimming bagai. naek jer penat giler nak mati. dan lapar giler. hehe

pastu kami pegi minum petang kat tepi pantai paka. (air jagung sangat sedap, tapi air kelapa sungguh tak sedap) kesian en. suami yang tunggu kat situ dah lama. hehe.bukan salah kami. amalin yang tak nak naik. (amalin la sangat!)

balik tu kami singgah kat mesra mall sebab nak beli lens, and nak pegi guardian. masa ni rasa macam nak suruh n. suami dukung jer. saya dah kehabisan energy.

balik jer bilik terus pengsan. en. suami kejut soh buang lens la, gosok gigi la, basuh muka la, buang bra la. siryes i tak larat mau layan. tak mampu nak bangun. tapi i bangun tadi dah bebas dari bra. mungkin i bangun jugak. or mungkin en.suami yang tolong. haha..kalau u yang buat tq! isterimu ini memang pengsan tak sedar diri..bangun jer berblogginng bukan nye nak pergi gosok baju suami.

keseluruhannya, hari ni mak capek bangat. seronok bangat and amalin sofea cute bangat. asyik nak gaduh ngan i jer. kami siap main kejar-kejar lagi. semalam hari menjadi kanak-kanak sedunia. nanti balik kl la upload gambar.

sudah la dulu. mau gosok baju en. suami.


tq z, tq lin, tq amalin and semestinya tq en. suami. semalam sangat indah kan? =)

2 comments:

zailamohamad said...

akak lagilah..tak pernah bersenam baik before kawen, after kawen & after dah dapat 2 orang anak!! no wonderlah tubuh ni makin kembang je;p

mrs.spicy said...

huhuhu..saya abah saya memang suke paksa anak-anak jogging dr kecik..dulu kul 6 kene kejut semayang jemaah..pastu terus g jogging..