Pages

Friday, 18 September 2009

hari-hari terakhir di rumah serba putih

saya bz gilerrrrrrrrrrrrrr! suke~

bersiaran dari rumah ibu mertuaku. semua orang tido. i bajet gagah tak nak tido. sebab nak update blog. hehe. lagi pon rumah ibu mertuaku saya bajet behave la kan. kalo tido kang terbangun kul 3 petang, tercalar imej menantu baek.bapa mertuaku baru masukkan internet. laju giler nak compare ngan broadband murah ku. walaupon streamix ni lagi murah.

owh..cerita yang harus diceritakan. semalam saya balik kelantan, perjalanan selama 9 jam okeh! selame ni 5-6 jam dah bergolek-golek kat umah. jem giler walaupon orang anggap kami ni antara makhluk terawal balik raya. camano la bila dah dekat sangat ngan raya. komfem berbelas-belas jam!

cerita kedua yang harus diceritakan adalah saya tak tido pon sepanjang perjalanan. ok tipu. total waktu tidur sepanjang perjalanan tak sampai sejam. di consider tak tidur la kan. sebab biasa i tidur sepanjang perjalanan. tau ape saya buat? karokk~

saya sudah pulang beraya u ol~ sila jangan jeles...

semalam sampai, balik rumah saya dulu lepas terawih baru balik umah en. suami. malam ni nak balik rumah saya lagi. hehe..berulang-alik. kalau tak buat begini, sia-sia la kawen senegeri kan?

sebelum bali kelantan hari tu pergi jemput along awal sebab nak buat biskut same-same. kul 12++ baru strat operasi mengadun, makanya kami tidak tidur la malam tu. sebab mengerjakan biskut kami ni.


biskut ni kami panggil 'biskut choc chip sesuka hati bila malas menjelma'. dan hasil nya? marveles~!


sebenarnya rancangan asal kami nak buat dua jenis biskut. tapi bila dah malas, kami gabungkan je resepi dua biskut. menjadi satu. hahaha. pastu kami letak gajus, choc chip dan corn flake sesuka hati. sampai bersepah-sepah. tamak betul kami.


ni gambar bajet DSLR walaupon guna kemre henset cap ayam jer

ni la biskut yang digembar gemburkan. tapi rasanya nak tukar nama ke 'biskut sepah-sepah'. rangup krup kerap u ol~

nanti ade orang cakap upload gamba biskut beli, pastu claim buat sendiri. hahaha. i siap amik gamba buat bukti lagi. saiz konsisten adalah kerana pembentuk nya seorang sahaja. iaitu along si kakak yang nak bertunang.

hari tu i ade cerita i ni seorang yang pemalas bila-bila masa pon bila bab-bab nak basuh blender kan? tapi sebab nak balik raya ni, terpaksa la menghabiskan stock buah.


ni blend untuk buka puasa. yang 3 layer tu saya punya. tembikai + f1+f3 (perisa vanila) sedap~. yang nampak merah terang benderang tu en. suami yang punya. dia tak shake pon berbuka, tapi saya nak letak dalam shaker cup.

ini pula blend untuk sahur. blend untuk 3 orang. ni nak habeskan stock epal hijau dan epal merah. campor sekali. yang nampak merah-merah sikit tu i punya. campor dengan f1 strawberi. en. suami dan along campor dengan f1 tropika. ternyata strawberi adalah pilihan yang kurang tepat. derang punya lagi sedap.

i nak g dapo buat popia~

5 comments:

AiniNoraini said...

aiii....akhirnya..selamat tiba dikampung ye..hihi...

eh..nape u punye shake mcm banyak je hampir nk penuh shaker?
dos yg i amek slh ke?

AiniNoraini said...

aiii....akhirnya..selamat tiba dikampung ye..hihi...

eh..nape u punye shake mcm banyak je hampir nk penuh shaker?
dos yg i amek slh ke?

mrs.spicy said...

sebab bile blend dengan bende laen die jadi banyak la..

air same jer..
huhu

dialicious said...

nampaknya choc cookies tu mcm lagi sedap je dr herbalife..hehehe

mrs.spicy said...

hahaha..memang~

bende menggemukkan memang sedap.keh keh