Pages

Sunday, 23 August 2009

1st sahur

hohoho..apehal 2nd day puasa tapi 1st time saho? sebab semalam dua-dua tak sedar walaupon dah set alarm. huhu baru semangat nak 'masak' sahor kat en. suami.

kesian en. suami. dah la semalam kene drive. saya tak pelah boleh sesuka hati makan sebab tak puasa. pagi tadi alarm tak bunyi lagi, en. suami dah kejut saya. semangat betul nak sahur. =p

saya bangun 'masak' shake 2 gelas. satu untuk saya, shake dengan susu anlene. encik suami punya shake dengan air soya. pastu bawak shake g kat cafe kat resort ni. kami orang first kut. pergi rasmi makanan. hebat betul penangan hari first tak puasa ni.

makan masa sahor bukan cabaran besar pon. cabaran en. suami adalah minum air masak dengan banyak. dia memang sangat susah nak minum air masak dulu sebelum kahwen. sekarang dah ada banyak kemajuan. bagus!

dialog pagi,

en. suami: perut i buncit sebab air je nanti. gemuk sebab air je nanti

isteri: ala, kejap je tu. nanti u buang air kempis la balik. u kene minum air banyak la. air ni nak flush semua toksin and lemak-lemak dalam badan tu. kalau u tak cukup air la jadi gemuk. sebab air xcukup banyak nak flush semua tu. so, dia dok je dalam badan. lagi banyak u buang air, lagi bagus.

(ayat ni setiap hari keluar kalau nak suruh dia minum banyak air)

en. suami: mane tahu kita cukup air ke tak?

isteri : kite kan timbang.huhu

perbualan pon berhenti. dia sambung minum air. ngeh ngeh. tapi air en. suami selalu je cukup sekarang. perkembangan yang bagus.

selamat hari kedua puasa semua orang. cepat la habes period. sya nak puasa

0 comments: