Pages

Sunday, 19 July 2009

balik kampung sebagai OKU

balik kampung kali ni sangat special. rasa macam VIP OKU je..sebenarnya saya masih lagi mampu berjalan slow macam siput. tapi en. suami terlebeh risau. memaksa isterinya menjadi oku.

hai, saya en. suami kepada puan.belagak.OKU

OKU=orang kurang uwang

sudah deh..yang pastinya menjadi orang kurang upaya ini seronok. ke toilet tak perlu beratur. dan yang paling penting semua orang bagi jalan. hehe. saja test kuasa kat tempat crowded. memang berkesan!

pastu semua orang tengok dengan muka semacam. mungkin dalam hati mereka

'kesian nye mamat ni, wife die OKU'

ataupon

'ala..kesian, cantik tapi cacat'

kehkehkeh..perasan mode off

2 comments:

AiniNoraini said...

macam best je duk kt wheelchair...:)

Nadya said...

salam..bloghopping dan terbaca entry terbaru awak..

sy alami benda yg same..baby xmembesar..pada minggu ke -9 size baby sama dgn size minggu ke-7..doc nasihat supaya buat d&c terus..tapi sampai minggu ke-12 sy tunggu..mengharapkan baby akan membesar..tapi bukan rezeki sy..

tak ada morning sickness dan etc sepanjang pregnancy..cuma letih sgt2 je..dan takde pendarahan sampailah beberapa jam sebelum d&c..dah 4 bulan berlalu..tp bila teringat masih sedih lg..

tapi insyaAllah sy percaya rezeki itu ada..sama2 la kita berusaha, berdoa dan tawakal ye..=)