Pages

Tuesday, 7 April 2009

hari itu


dah tiga minggu lebih saya bertukar status. masa sangat cepat berlalu. rasa macam baru semalam beronggeng-ronggeng di utp. sekarang saya dah jadi isteri orang =) saya sangat bersyukur majlis perkahwinan saya berjalan lancar walaupon hujan sikit. (orang tua kata kalau pengantin kuat makan budu, hari kahwin hujan.yelah tu). dah berbulan-bulan hidup tak tenang kerana risaukan kan hari itu, tak sangka hari itu sangat senang dan walaupon ade sikit-sikit masalah saya jadi malas nak layan dan mahu berseronok sahaja hari itu. dan sangat lega selepas tetamu terakhir pada malam itu pulang pada pukul 11 malam. di kelantan tiada had masa,tetamu yang datang akan di jamu selagi gulai tak habes. keesokan hari pon masih ada tetamu datang.

fakta dan auta hari itu dan persiapan nya:

  • hanya dapat mencuba dan melihat baju pengantin di hari sebelum akad nikah. naseb baek puas hati.
  • kak jah(mak andam saya) sangat keling sehingga menimbulkan kemarahan kawan-kawan saya.huhu
  • saya kemalangan 2 hari sebelum hari itu dan rasa sangat di sayangi ramai kerana tiada orang marah saya, cuma dibenarkan keluar rumah
  • sangat terhutang budi dengan adik-adik saya, kakak , bakal abang ipar, mokyah dan saudara mara kerana bertungkus lumus untuk hari itu.(syazwan demam selepas majlis saya)
  • kawan-kawan rapat hampir semua ada (terima kasih ye!)
  • hari itu saya tak makan sesuap nasi pon, hanya minum susu HL perisa strawberi sehingga pukul 10 malam.
  • ada sesetengah saudara yang tersalah anggap hari itu along yang kahwen.
  • hampir semua yang datang cakap saya tak macam adik pon, macam kakak kepada along.caisss
  • ade accident di tepi rumah saya semasa saya sedang menaip entry ini. tiada kemalangan jiwa dilaporkan
ingin sekali ketemu rakan-rakan. kalau sesiapa mau keluar dikala wiken ataupon rabu malam roger-roger la ye

4 comments:

botolbiru said...

kenape rabu mlm je lh kuar?
itu je selepas berminggu2 xde entry.
haih~
tapi magh, mmg best
mmg enjoy gler that week
kamu sungguh "ayu"
hehehe
abg ja, ok ler.
sporting gler.
mase tgkp gmbr yg xlh blah skali
biler nk dpt gmbr dr kamu nye photographer nih

mrs.spicy said...

hahaha..saye tak tau nk tulis ape..gamba kawen sudah penuh di facebook.jadi ini sahaja yang mampu
hehe

rabu malam en suami g maen futsal.saya mau beronggeng jugek

:P

Hani said...

ok rabu ni i g ambek u!

mrs.spicy said...

woh z nebeng