Pages

Monday, 19 January 2009

pengorbanan

huhuhu..title xbleh blah

lagi xsampai 2 bulan saye dah nk jadi wife orang. makne nye saye bukan lagi bawah tanggungjawab parents saye kan..saye rase sangat cepat.bersediakah saye??ape jase saye terhadap parents saye sepanjang berade di bawah jagaan mereke?dose banyak la boleh ke saye membalas jase mereke selepas saye kawen nanti?

mase dowlu2 saye cakap kat ibunda yang saye xkan dok rumah walaupon xkeje..saye rele keje kedai potostat sbb saye xleh idup xde duit..stress kate saye..

ayahanda saya cakap next week boleh la saya start keje di sekolah die..tapi shahir? mcm biasa di rumah mok yah la tempat nye..kesian

memandangkan mase saye sudah suntuk..saye nak buat sumthing untuk family saye..jadi cikgu sementare mungkin saye akan dibayar lebih..tapi jadi bibik dirumah juge saye di bayar..mungkin cume RM 300..tapi saye boleh tolong parents saye jage shahir,boleh spend mase yang tinggal ni untuk family saye,dan juge bleh prektis untuk jadi isteri mithali (chewah) dan yang penting saye boleh mencantikkan diri dirumah..sbb xkuar rumah muke xburn..hehe

sebelum kawen ni saye nak try berubah menjadi anak yang baek (insyaallah)
  • xnak *mecok-mecok* dah
  • xnak lawan kate mereke dah
  • banyak berbual dengan ibunda saye
  • jadi bibik tanpa mulut bising (kalau saye buat keje kat rumah muut saye bergerak lagi bayak dari tangan biasanye)
mintak2 berjaye..kalau saye xberjaye jadi anak yang baek macamane nk jadi menantu yang baek kan??

keje2 renovate rumah dah start..ade sorang mamat yang agak hensem..hehe..cuci mate i

4 comments:

Anonymous said...

geletik gelenya nk cuci mate la kamu.. :p

mrs.spicy said...

ahaha...supaye mate bersih

raje said...

weh cm sedih post neh :(

tah.

mrs.spicy said...

huuu...hidup memang sentiase berubah kan..