Pages

Wednesday, 28 January 2009

pelamin baru

pasal kawen lagi kan..sorilah..dalam otak saye memang 80% pasal kawen saye..mak saye cakap saya semangat yang terlampau sampai buat count down letak kat bilik..(saye slalu buat dulu.mase musim-musim final exam)..tapi saye xkesah..saye kawen skali saj0r seumo hidup(insyaallah) jadi saye nak yang terbaek walaupon saye kawen bajet terhad..huhu

saye dan encik bakal suami dah tempah pelamin baru..harga nya separuh dari harge pelamin hari tu..sebab pelamin ni lagi simple (ok la kan sebab saya xbersanding pon) tapi saye suke! oleh kerane hari kami pergi tuh nak dekat raye cina jadinye banyak la baju yag sudah diambil oleh pengantin-pengantin baru..tinggal baju2 hampeh je..tapi sebab saye orang yang mengade walaupon saye tau saye tak akan berkenan baju itu, saye nak jugak try..hehee..

baju tu agak seksi..xsesuai untuk bertudung..banyak kene kaver..tapi saye nak cerite pasal korset..saye pakai korset tu muat-muat kecuali satu bahagian tuh.so saye tanya akak tuh

saye: akak, koset ni xleh kecikkan bahagian B*** ke?
akak tuh: xleh dik, die ade saiz tu..amik la saiz kecik sket
saye: huh? kalau lagi kecik, bahagian laen sangat ketat la plak..
akak tuh:ouh..bile kawen nanti adik kene pakai push up la..
saye: ....(banyak inci kene tambah..xnak!)

ouh..perbualan kami dalam bahase german, tapi telah ditranslate untuk kefahaman bersama

xpelah..saye xnak pon baju tuh...saje gatei-gatei nak try..saye kene pergi lagi nextweek sorang-sorang(syahir sekali)sebab nak pilih-pilih baju sanding..

pasal korset, saye sekarang ni kononnye nk try berlatih pakai korset supaye di hari kahwen nanti selese sebab biasa pakai...tapi sangat tak selese..paling lame saye boleh pakai adalah 40minit..saye tengah berfikir-fikir ni..adalah korset tidak perlu?tapi terserlah la lemak-lemak di badan i kan..nak selese ke nak cantik?tapi saye tgk orang pakai korset ni keras semacam n bres besa badan 'montok' semacam. sangat nampak pakai korset...tak soooka!

saye dah siapkan 2 hiasan hantaran saye..woohuuu!!

7 comments:

botolbiru said...

brape hantaran kamu?
waaa magh kamu bakal jadi pengantin yg meletop..heeh

mrs.spicy said...

hari akad niah 5, hari sanding 13, ari g rumah die 5..huhuhu

buat hantaran sangat menkhayalkan kamu tau?ke saye suke khayal
hahaha

Anonymous said...

kamu mmg suka khayal

mrs.spicy said...

kamu juge suke khayal!

raje said...

weh seyesly, seb bek ko translate. hahaha i imagine all this in klantanese..........

T_T

aku xleh follow blog ko. hahah
btw, aku sgt suke blogg nehhhhh

hehehehe cm comel dowhhh ahah:P

mrs.spicy said...

huhuhu..somel la sangat!

mrs.spicy said...

huhuhu..somel la sangat!