Pages

Wednesday, 28 January 2009

anak kedua

kamu tau tak banyak dugaan anak kedua ni..tambah-tambah la kalau yang terlebeh besar macam saye..

ni masalah dowlu2..

situasi satu
(mak cik yang dah lame x jumpe saye dan kakak saye)

mak cik 1: lame nye tak jumpe Along ngan Ayah
along dan saye: hehe..(sengeh)
makcik 1: dulu along berisi..skarang comei dah..slim..Ayah plak dah jadi besa
saye: ... (terima kasih mak cik)



**************************************



situasi dua

(mak cik yang tak pernah jumpa kami)


mak cik 2: anak ke ni Nah?dah besa kak long(sambil salam dengan saye)
saye : hehe(senym tak ikhlas). orang no dua..ni along..
mak cik 2: laaa.besa adik dari kakak
saye: a ah..terlebih nestum (senyum tak ikhlas lagi)



*****************************************



situasi tiga

(kawan lab along yang tak pernah jumpa saye)


along: jusuh...(buka nama sebenar) ni la adik saye
kawan along: eh? besa nye..tipu la madi..kak madi eh?
saye: ...(cess)
along: mane ade..saye anak sulung la..adik..betul
kawan along: siyes madi?
along:siyes la..
saye: ...(senyap bace majalah)
kawan along:betul ni madi
along: huhu
*beberape minit kemudian..

kawan along: betul ke adik madi ni?
saye: betul la..nak tgk ic ke? (haish!)



***************************************
masalah sekarang
situasi satu
(mak cik tak kenal sangat)
bonda: ni anak KakNah yang nak kawen bulan 3
mak cik 3: owh..anak sulung ke ni?
bonda: tak de lah..no dua.. Along die tengah sambung master
Makcik 3: hehe..yang ni xnak sambung master ke? dah nak sambung master laen dah ni
saye: tak sambung dah makcik..degree hari tupon nasib baek habes (xtahan lagi lalu mencelah)

*******************************************
situasi dua
(mak cik kenal)
mak cik 4: ayah abeh dah belaja kan? xsambung master macam along ke?
saye : huhu..takde dalam rancangan..keje dulu kut
mak cik 4: ye la..dok ingat nak kawen je..huhu
saye : kalau ayah tak kawen pon ayah tak sambung master makcik..(cube untuk sabar)
*******************************************
situasi tiga
(kakak tak kenal)
along: ni adik aku yang nak kawen bulan 3 (along suke menyebarkan cerite saye kawen)
kawan along 2: langkah bendul la madi? isk..family aku xde langkah-langkah bendul ni..mak aku selalu pesan.jangan start
along: ala..family aku tak kesah..
saye: (senyap..tengah makan rojak buah)
kawan along: isk madi.. ko la orang kate nanti..orang cakap-cakap nye
along: ala..aku xkesah pon..lagi pon aku tak redi lagi la..
saye: (penyibuk la die ni)
kawan along 2: tu lah..tapi aku ok dah kalau nak kawen pon..tapi kakak aku atas aku tu..baru clash ngan pakwe die..lambat lagi la aku kawen
saye: ...(padan muke..hehe)

4 comments:

Anonymous said...

saya suke dgn situasi yg last tu..mmg padan muke..muahahaha

mrs.spicy said...

memang!

raje said...

magh. sangat same.... T_T

dammit.

mrs.spicy said...

kan..mereke2 ni kejam..saye suke mengaku sulung..lagi bes..haha